Starten met beleggen?
Actuele Koers

Actuele Koersen

Als u voor het eerst gaat beleggen in aandelen dan worden de actuele koersen ineens belangrijk voor u. De actuele koers bepaald in welke aandelen u gaat beleggen en in welke niet. Maar ze bepalen ook of het nu tijd wordt om een aandeel te verkopen of dat het verstandig kan zijn om nog even te wachten. Als u gaat handelen dan kan ieder moment soms al van cruciaal belang zijn. Een klein koersverschil kan er voor zorgen dat u winst of verliest maakt op uw aandelen. Realtime actuele koersen in de gaten houden van de beurs is dus van belang bij het handelen in aandelen.

Wat zijn aandelen koersen?

Als u voor het eerst een kijkje in de beurswereld neemt dan zal u verschillende termen tegenkomen. Een hele belangrijke term is aandelenkoersen. Ze vormen de basis van uw investering en rendement. De aandelen koersen bepalen hoeveel geld een aandeel waad is. In de actuele koersen kunt u precies volgen hoe de prijs van een aandeel zich ontwikkeld. Dit kan al per dag verschillen waardoor het handelen in aandelen vaak als een risico gezien wordt. Maar als u in de juiste aandelen weet te handelen dan valt dit allemaal wel mee. U kunt aan de aandelenkoersen zien welke aandelen regelmatig stijgen. Tijdens een kleine daling van de koers kan het verstandig zijn om in te stappen. U weet namelijk dat een bepaald aandeel regelmatig stijgt en er weer bovenop zal komen waardoor u een optimaal rendement heeft.

Wat is het verschil tussen aandelen koersen en koersen beurs?Actuele koersen bekijken

Naast aandelenkoersen komt u tijdens het bekijken van de actuele koersen ook de koersen beurs tegen. Een koersen beurs is meer een algemeen overzicht hoe het per beurs gaat. Zo wordt de Nederlandse beurs AEX genoemd en is er ook een Amerikaanse beurs in New York de Dow Jones genaamd. Aan de hand van een koers beurs kan al worden gezien of het goed gaat op de beurs of niet. Als het goed gaat op een beurs dan zullen de meeste aandelen stijgen. Gaat het slecht op een beurs dan gaan er ook een aantal aandelen dalen.

-->